Ik wil helpen

Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is belangrijk om mee te doen in onze samenleving. In de gemeente Barneveld zijn ongeveer 4300 inwoners bij wie deze vaardigheden niet voldoende zijn. Een groot deel hiervan heeft Nederlands als moedertaal. Als lees- en rekenvaardigheden beperkt zijn, kunnen er onveilige situaties ontstaan. Denk aan het niet kunnen lezen van veiligheidsinstructies of van de bijsluiter van medicijnen. Ook komen veel mensen in aanraking met schuldhulpverlening omdat zij de facturen niet begrijpen. Of ze vragen bepaalde toeslagen niet aan waar zij recht op hebben. Ze begrijpen de tekst niet of kunnen hierover hun weg op het internet niet vinden.

Wil jij helpen?

Heb jij gevoel voor taal of rekenen? Als vrijwilliger bij Taalhuis Barneveld begeleid je cursisten om deze vaardigheden te verbeteren. Dit gebeurt in groepsverband of 1-op-1. Data plan je zelf met de deelnemer(s). 

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk om de mensen op een prettige en persoonlijke manier verder te helpen. Met taal, rekenen en het gebruiken van de computer. Uiteraard krijg je, voordat je start, eerst een basistraining over hoe je de cursist(en) het beste kunt helpen.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een basistraining om kennis te maken met het materiaal en de werkwijze van het begeleiden van een deelnemer.

Contact

We heten je graag welkom als vrijwilliger bij het Taalhuis. 

Mail ons via info@taalhuisbarneveld.nl, wij nemen dan contact met je op!
Je kunt ook bellen naar Anne-Marie de Jong, Taalhuis-docent: 06 114 047 86