Taalhuis Barneveld zet belangrijke nieuwe stap

Onlangs is Taalhuis Barneveld met succes beoordeeld door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een belangrijke stap om te kijken wat goed gaat en beter kan. Tijdens het beoordelingsproces is gekeken naar bijvoorbeeld de begeleiding van vrijwilligers, de kwaliteit van het lesaanbod en hoe de samenwerking met andere organisaties is. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalhuis bestaat in Barneveld sinds 2018. Taalhuis Barneveld is er voor Barneveldse inwoners die beter willen lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld één-op-één met een taalmaatje of door het volgen van een cursus. Het Taalhuis kijkt samen met de inwoner wat passend is. 

Marieke van den Brink, coördinator van het Taalhuis in Barneveld, is erg trots op het resultaat. “Het is een geweldige stap voor veel mensen om te gaan werken aan basisvaardigheden als lezen en schrijven en we weten van onze deelnemers dat het Taalhuis belangrijk voor hen is. Deze certificering is een extra bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Jolanda de Heer, wethouder Sociaal Domein: “Het Taalhuis is een belangrijke schakel in de aanpak laaggeletterdheid. Het is een plek waar inwoners met taal en digitale vaardigheden aan de slag kunnen gaan. Ook maakt het Taalhuis andere organisaties bewust van het thema laaggeletterdheid. Het certificaat is een mooie uitslag om mee verder te gaan.”

Taalhuis Barneveld heeft een eigen, herkenbare plek in de Bibliotheek Barneveld en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op dinsdagavond is er een spreekuur op afspraak. Er kan gebeld worden naar 06-15566625 voor een afspraak. Ook kan een mail gestuurd worden naar info@taalhuisbarneveld.nl.